banner

RASUAH CEMAR SUKAN NO 1 MALAYSIA

Adakah skandal rasuah pada tahun 1994 dan 1995 yang melibatkan lebih 100 pemain serta jurulatih yang disyaki mengatur keputusan perlawanan Piala Malaysia dan Liga Perdana akan berlaku pada pada tahun ini.

Mungkinkah hukuman yang pernah dikenakan kepada 26 pemain yang di dibuang daerah dan tindakan Lembaga Disiplin FAM pula menggantung penyertaan antara satu hingga lima tahun terhadap 57 pemain serta seorang penolong jurulatih tidak cukup kuat untuk menghalang pemain dari terus terlibat dalam gegala tidak bermoral ini.

Pendedahan oleh jururlatih T-Team di media mengenai kewujudan pemain kelab berkenaan yang terbabit dalam gejala rasuah cukup mengecewakan peminat bola sepak di negara ini termasuk pengurusan pasukan yang seolah-olah tertipu dengan tindakan permain terbabit.

TintaDDR berharap Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) selaku badan induk sukan nombor satu di Malaysia mengambil langkah drastik untuk mengekang masalah ini dari terus berlaku demi menyelamatkan maruah sukan bola sepak negara.

Persatuan bola sepak negeri juga perlu bekerjasma dengan FAM dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat pemain dan individu yang terbabit sehingga mereka di bawa ke muka pengadilan.

3 commentsback to post

#1iskandar14/06/2011, 6:49 am

bangsa akan hancur sekiranya amalan rasuah terus berlaku

#2acne medication27/06/2011, 8:37 am

Lots of helpful information. I have bookmarked your site.
My blog is acne home remedies

#3Recipes for diabetics16/07/2011, 9:22 am

Can I clone your article to my blog? Thank you.
Diet recipes for diabetics

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

waris pelajar1

BERJAYA DENGAN 7 SUNNAH RASUL(0)

Lebih 500 waris pelajar Sekolah Kebangsaan Tunku Bendahara, Kodiang terpegun  dengan ucapan yang sampaikan oleh Datuk Dr Che Rozmey Che Din pada majlis mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) pada 19 Mac lalu. Malah ada antara waris yang hadir menitis air mata apabila mendengar kesungguhan Dato Dr Rozmey membaca doa ketika akhir ucapannya.

DDR berucap di majlis Mesyuarat PIBG SMK Darulaman Height 1, Jitra

BERFIKIR DI LUAR KOTAK(0)

Presiden dR Rozmey Group (dRG), Datuk Dr Che Rozmey Che Din mengajak pelajar, ibu bapa dan guru-guru untuk berfikir di diluar kotak pemikiran dalam usaha untuk meraih kejayaan luar biasa. Beliau berkata jika kita ingin meraihkan kejayan luar biasa terutama kejayaan pelajar, kita mesti kembali kepada agama Islam secara total dengan mengamalkan perintah Allah. “Jika

DDR merasmikan Mesyuarat Agung PIBG Sekolah Kebangasaan Oran, Mata Ayer, Perlis.

IBU BAPA HARUS BERANI BUAT PERUBAHAN(0)

“Ibu bapa harus berani untuk buat perubahan kepada anak-anaK.  Jika ingin kejayaan yang luar biasa, kita harus mencari Allah dan menjadikan AL Quran dan hadis sebagai panduan dalam kehidupan kita ,” kata Datuk Dr Che Rozmey Che Din dalam majlis perasmian Mesyuarat Persatuan Ibu bapa Guru (PIBG) sekolah Kebangsaan Oran,  Mata Ayer, Perlis. Beliau berkata

dato-mapim

DDR KONGSI IDEA DI MAJLIS PEDULI UMMAH(0)

Sebagai Duta Peduli Ummah kepada   Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia ( MAPIM ), Pengerusi Yayasan Dr Rozmey, Datuk Dr Che Rozmey Che Din dijemput untuk berkongsi pengalamaan  dalam  Majlis Malam Peduli Mapim di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta  pada kelmarin. Dalam ucapannya, Datuk Dr Che Rozmey mengajak semua masyarakat khusus individu korporat untuk membantu masyarakat

Adik Mohamad Shazuan Aziq Mustaffar

SUMBANG KAKI PALSU KEPADA ANAK YATIM(0)

Sebaik mendapat berita bahawa seorang anak yatim dari Kuantan, Pahang amat memerlukan kaki palsu  baharu, Pengerusi  Yayasan Dr Rozmey,  Datuk Dr Che Rozmey Che Din terus  memberi respon dan komited untuk membantu membeli kaki palsu untuk diserahkan kepada anak yatim terbabit. Mohamad Shazuan Aziq Mustaffar,9, mengalami kecacatan kaki kiri sejak lahir dan sejak tiga tahun

read more
banner

Contacts and information

Social networks

Most popular categories